Historiens Vingesus

FRA ÆLLING TIL SVANE

En lille fjer kan let blive til …

Hvad er det lige med CJGrafik og fascinationen for svaner? Ja, historien er som sådan enkel nok:

I foråret sidste år bad vi vores grafiker, Claus, om at udarbejde en profilbrochure for os. Claus insisterede på at give den et strejf af H.C. Andersens dejlige eventyr om “Den Grimme Ælling”, og selv at levere brochurens få illustrationer af svaner. Men fascinationen af den store hvide fugl og dens reserverede privatliv tog hurtigt magten fra opgavens enkle karakter.

I løbet af året, fra tidligt forår til sent efterår, fulgte (forfulgte?) Claus 3 svanepar og deres unger ved Furesøen i Nordsjælland. Det blev til mere end 100 timers observation på alle tider af døgnet (mange af dem i våddragt i søens rørskov), næsten 500 fotos og ét enkelt bid af en irriteret svanefar.

Til sidst havde vi det helt skidt med at skulle klemme vores egen historie ind i brochuren.

-“Det kostede dyrt i sandwich-brød, at få opbygget tillid til svanerne og deres familie”, fortæller Claus. “Men i sidste ende gav det også tæt adgang til deres privatliv samt en helt særlig naturoplevelse. Og, viste det sig, mange gængse forestillinger om svanernes liv, skulle ligefrem vise sig ikke at holde stik

Har du endnu ikke set vores profilbrochure eller vil du vide mere om os (eller om svaner!), så kontakt os. Så sender vi med glæde beretningen om os selv. Og svanerne i Furesøen.

Du kan også downloade en lavtopløselig PDF-version (ca. 1,5 MB) via menuen Hvem er CJGrafik og Brochure.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os